Anasayfa Felsefemiz Temel Bilgiler Ürün Analizi Ürünler
Etki Maddeleri Kozmetik Enstitüleri Sorular Dikkat INCI
Belgeler Literatür Linkler İnternetten Satış İletişim
ETKİ MADDELERİ

İyi ve kalite açısından değerli bir ürün, yüksek konsantrede cilde dost etki maddeleri içerir. Yardımcı maddeler, üründeki etki maddelerin ahenk içinde uyum sağlamasına yardımcı olurlar. DR. BAUMANN 'ın kullandığı yardımcı maddeler aynı tüm etki maddelerinde olduğu gibi, katı bionomik kalite kriterlerine uygundur.

Alfabetik Etki Maddeleri 

Yosun ekstresi
Yağ hücrelerindeki yağ tasfiyesini stimule eder, selülitte ödem oluşmasını azaltır, kolajen sentezini düzenler.

Aloe Vera
Cildi dinlendirici, nemlendirici, koruyucu ve bakım yapıcı niteliklere sahip bitki ekstresi

Allanton
Cilt özlü etki maddesi, yara iyileştirici, hücre yenileyici, iltihap durdurucu, akneye karşı etkili, cildi yumuşak yapar ve düzleştirir.

Alüminyum laktat
Cildin asit koruma mantosunu dengeler, hafif sakinleştirici

Sodium Ascorbyl Phosphate = Vitamin C
Anti oksidan nitelikli, suda çözünür. Hücrelere zarar veren serbest radikallere etki eder.

Fesleğen = Oleum Ocimum basilicum

Eterik yağ, kramp giderici, dinlendirici, antiseptik.

Beta-Carotin = Provitamin A
Anti oksidan nitelikli, yağda çözünebilir vitamin, hücrelere zarar veren serbest radikallere etki eder, doymamış yağ asitlerini oksitlenmeye karşı korur, cildi koruyucu vitaminlere dahildir.

Biotin = Vitamin H
Saçların ve cildin normal fonksiyonunu sağlayan suda çözünen vitamin, kelliğe ve saçların erken beyazlamasını önlemek için kullanılır.

Isırgan otu ekstresi = Extr. Urticae e Fol
Kepek, kaşıntı, iltihaplı cilt reaksiyonlarına ve saç dökülmesine karşı kullanılır.

Butylene Glycol
Ürünleri nemli tutar, Propylene Glycol olarak çok değerli ve tolere edilir.

Kalsiyum
Dişler ve kemikler için önemli mineral maddedir. (TAMAMLAYICI BESİN bölümüne bakınız).

Ölüçiçeği- aynı sefa çiçeği = Oleum Calendulae
İltihap durdurucu, kan dolaşımını uyarıcı, güneşten zarar görmüş ciltler için çok iyi dinlendiricidir.

Karotin yağı
A vitaminin etkisini destekler, özellikle oksijen maddesindeki serbest radikallere karşı etkilidir.

Ceramitler
Madde sınıflardan olan Ceramitler fosfolipitler ile birlikte hücreler arasında bulunan hücreler arası maddelerin önemli yapı taşlarıdır. Cildin fonksiyonluğunu yerine getirmede sorumludurlar (su reservlerin trans dermal ayarlanması, iltihaplara karşı korunma, dermal elastikiyetin güvence altına alınması v.b.)
Bunlarda aynı fosfolipitler gibi lipozomların oluşmasını ve bunların üst cilt tabakalarına yayılmalarını sağlarlar.DR. BAUMANN COSMETIC sadece bitkisel kökenli ceramitler kullanır!

Cu-Chlorophy ll
Doğal Cholorophy II, bakırın yerine demirin merkez atomunun dayanırlığını sağlar, hafif dezodorizan (kötü kokuyu izale edici) etkisi vardır.

Cetylpalmitat
Bitkisel hammaddelerden üretilen sert balmumu esteri, cilt için yoğun koruyucu etkisi vardır, köpek balığının sırt iliğinden elde edilen Wallrat yerine kullanılır. Günümüzde Wallrat, hayvan koruma kurallarına göre kullanılmamalıdır.

Dihydroxyaceton
İnsan vücudunda da bir miktar bulunan üç değerlendirmeli şekerdir. Keratin ile birlikte boynuzsu tabakanın altında kahverengiye dönüşür, cildin doğal rengi muhafaza edilir ve yoğunlaşır.
DATEM = Diacetylweinsäureester des Glycerinmonostearats

Yağ dengesini koruyan (tekrar yağlanmayı sağlayan) cilt ve saç preparatlarında yapılandırıcıdır.
D-Pantenol
(pantenola bakınız).

Mine çiçeği = Lippia citriodora
Eterik yağ, canlandırıcı, konsantreyi arttırma özelliklidir.

Demir oksit
Sarı, kırmızı, siyah temel renklerde olan mineralik demir oksit; pigment renkleri için, pek iyi tolere edilir.

Etanol
Dezenfekte edici ferahlatıcı.

Ethyl Butylacetylamino Propionate
Sivrisinek, sığır sineği, karınca, örümcek ve pirelere karşı mükemmel etki eder. Çok iyi tolere edilir.

Ökaliptus yağı = Eucalyptus globulus
Kramp giderici, yara iyileştirici, neşelendirici.

Farnesol = Dodecatrienol
Eterik yağ, ter ayrıştırıcı, bakterilerin yayılmasına karşı etkendir.

Sardunya = Pelargonium graveolens = Rosengeranie
Eterik yağ, dinlendirici, dengeleyici, uyarıcı.

Glyceryl Laurate
Geri yağlanmayı sağlar ve tensitlerde kıvam vericidir.

Glycol asiti = Hydroxyessigsäure
Meyve asitlerindendir, cildin nasırlaşmasını azaltır.

Üre = Urea
Boynuzsu tabakada bulunan doğal nemlendirici, sedef ve neurodermitiste yardımcı olur.

Şerbetçi otu ekstresi
Gerginleştirici, güçlendirici, tonlayıcı ve kan dolaşımını hızlandırıcı bitkisel etki maddesidir.

Hyaluronik asit
Cildi düzleştirici nitelikli doğal nemlendiricidir. İnsan vücudunun bağ dokusunda da bulunur. Önceden horozların ibiklerinden elde edilirdi, günümüzde daha iyi kalitede bio tekniksel işlemler ile üretilir.

Isocetyl Palmitate

Bitkisel hammaddeden elde edilen sıvı balmumu esteridir. Cilde yoğun koruyucu etki yapar. Bileşiminde Wallrat yerini tutar (köpek balığının sırtından elde edilen madde günümüzde yasaklanmıştır).

Isopropanol
Dezenfekte edici ferahlatıcı.

Jojoba yağı = Oleum simmondsiae californicae
Koruyucu ve bakım özelliğine sahip doğal, sıvı balmumu. Nitelikleri sayesinde cilde kadifemsi hoş bir his verir.

Papatya yağı = Oleum Chamomillae e Flor
Cilt dinlendirici, yara iyileştirici, granulasyon uyarıcı ve iltihap durdurucu etkileri, hekimlikte ve tıp okulunda aynı orantıda takdir edilir.

Kil
Yüksek oranda saf toprak içerir. Cildi temizler.

Silisli toprak- tripoli = Siliceous Earth
Organik kökenli mineral. Dışarıdan kullanıldığında cildi temizler, rahatlatır, iyileştirici ve iltihap durdurucudur. İçeriden alınması tırnaklar, cilt, saçlar, kemikler ve bağ dokusu için önemlidir.
Dulavrat otu kökü = Extr. Artikum Lappa = Extr. Bardanae e Rad
Fungizit, bakteriostatik etkendir, yaraları iyileştirir.

Lavanta = Oleum Lavendula angustifolia
Eterik yağ, kirli olan ciltlere etki eder, cildi düzeleştirici etkiye sahiptir.

Lesitin =PFosfolipitler
Bitkisel kökenli yağlar emulgatör, cildin doğal lipit koruma mantosunu destekler, düzleştiricidir, nemi muhafaza eder.

Lemongras = Oleum Cymbopogan flexuosus
Eterik yağ, ferahlatıcı, konsantre olmayı uyarır.

Lipozomlar
Lipozomlar küçük içleri boş küreciklerdir. Bunların duvarları fosfolipitlerden oluşmuştur aynı hücreler arasında bulunan cilt hücrelerinin duvarlarındaki lamelar zarları gibi. Bu sebepten mükemmel tolere edilirler. Çok katlı lipozomlar cildin nem oranını 7 gün içerisinde %100 arttırma özelliğine sahiptirler. Lipozomlar etki maddelerini ve diğer maddeleri cildin içerisine taşırlar. Elbette cildi koruyucu maddelerde bu işlem oldukça avantajlıdır, ancak parfüm ve kimyasal konserve katkı maddelerinde durum aynı değildir, çünkü bu maddeler en sık rastlanılan alerji tetikleyicilerdir.  DR. BAUMANN COSMETİC ürünlerinde, sadece parfüm ve konserve maddeleri içermeyen çok katlı lipozomlar kullanıyor.

Macadamia yağı = Oleum Macadamiae
Saç ve saç diplerine bakım yapar, deriyi, saçları, güneş ışınlarının zararlarına karşı korur. Cildi ve kafa derisini, bileşenindeki Palmitol asitleri (vizon yağı niteliklerine sahip) sayesinde kurumaya karşı korur.

Magnezyum
Vücutta önemli mineral maddedir, yaklaşık 300 enzimi uyarır, özellikle kalp ve sinirler için önemli olan protein metabolizmasını (eiweißstoffwechsel). C vitaminin fazlalığından kaynaklanan taş oluşumunu önler, dişlerin sağlam kalmasını sağlar.

Manuka = Oleum Leptospermum scoparium
Eterik yağ, çay ağacı yağı ile akrabadır, antiseptiktir.

Meerkiefer = Pinus Pinaster = Balsamterpentien
Çam reçinesinden elde edilen eterik yağ, dinlendirir aynı zamanda kramp gidericidir.

Methylnicotinat
Vitamin B3-Derivat, kan dolaşımını ve metabolizmayı hızlandırıcı etki eder.

Asit laktat
Meyve asitlerindendir. Organizmada metabolizma maddesi olarak bulunur. Yüksek konsantrede ve düşük pH değerinde 2-3 boynuzsu tabaka soyma etkisi yapar. Kabartılmış (abgepufferter Form) bir formda (fizyolojik pH değeri 5-5,5) cildin nem oranını ve asit koruma mantosunu destekler.

Mika = Yaldız
Tabakalandırılmış titan oksit sayesinde parlak gümüş pigmentler elde edilir, demir oksit ile parlak renkli pigmentler.

Minze =Oleum Mentha arvensis
Eterik yağ, ferahlatıcı, canlandırıcı.

myo-Inosit
Bitki ve hayvan dünyasında oldukça yaygın bulunan şekerimsi gelişme maddesidir.

Myrrhe = Oleum Commiphora myrrha
Eterik yağ, iltihap durdurucu, iyileştirici.

Küpe çiçeği yağı = Oleum Oenothera biennis
Cilt bakımı için en değerli yağlardan biridir. Gamma-linolik asit gibi içerdiği yüksek konsantredeki doymamış yağ asitleri sayesinde kuru, pürüzlü ve pullu ciltlere etki eder. Cildi nemlendirir ve kan dolaşımını artırarak akneye karşı etki eder. Ayrıca içten alınması önerilir. Bir çok kişilerde linol asit ile Gamma-linolik asit arasındaki metabolizma geçişi bozuktur. Hatta bazılarında müteakiben Neurodermitis oluşur. Bu sebepten küpe çiçeği hekimlikde de çok sevilir.

Nanozomlar

Bunlarda aynı lipozomlar gibi boş lipit cisimlerdir, duvarları basit fosfolipit tabakalardan oluşur, bunların lipophil sonları nanozomların içine dayanır sadece yağda çözünür maddeleri cilde hapsederler.

Natrium lactat
Asit laktik'in natriyum tuzudur, cildin nem oranını destekler.

Karanfil = Oleum Caryo Phylli
Eterik yağ, her türlü haşarata karşı etkendir.

Neroli = Oleum Citrus aurantum
Portakal çiçeklerinden, eterik yağ, rahatlatıcı, neşelendirici.

Naylon- Granül
Ölü deri tabakasını atmak için naylondan elde edilen granüllerdir. Bunlar örneğin; şeftali çekirdeği unundan elde edilen granüllerden daha hassas olduğundan cilt için daha iyidir.

Octylpalmitat
İyi yayılabilen yağlanmayan balmumu esteridir, palmiye çekirdeğinden elde edilir.

Octocrylene
Kimyasal ışık koruyucu filtre, çok iyi tolere edilir.

Pantenol / D-Pantenol = Provitamin B5
Cildin nem dengesini iyileştirir ve artırır, iltihap durdurucudur, kaşıntıyı hafifletir veya önler. Epitelleşmeyi (Epithelisierung) uyarır: küçük yaralar (tıraş) sıyrıntıları, (su toplamaları) daha iyi iyileşir. Saç bakım ürünlerinde kullanıldığında saç derisine nüfuz eder ve burada kümeleşir. Pantoten asiti, sağlıklı saçların önemli öğesi olduğundan "saçların beslenimi" ile ilgili bilimsel araştırmalarda D-pantenolün ön adımı olarak değerlendirilmiştir. Saçlara uzun vadede nem bağışlar, taramayı kolaylaştırır, çatallaşmayı azaltır, zarar görmüş saçları toparlar kalınlaştırır, parlatır. Tırnakların kırılmasını azaltır.

Pharma Kil
Doğal mineral, bakteri ve zehir maddeleri emer, hafif sakinleştirici etkisi vardır.

Propolis
Arı kovanının dezenfekte edilmesinde arılara yardımcı olur. Anti bakteriyel, anti mikotik ve anti oksidan niteliklere sahiptir. Balmumu, reçine, amino asitleri, iz elementleri, enzimler, vitaminler ve provitaminler içerir. İyileştiricidir ve kan dolaşımını hızlandırıcıdır. Siğilleri yok eder. Arı kovanından üretilir fakat hayvansal içerikli madde değildir. Bilakis, arılar tarafından toplanan ağaç ve tomurcukların reçinesidir. Değerli niteliklerinden dolayı DR. BAUMANN COSMETİC ürünlerinde kullanılır.

Propylene Glycol
Gliserine benzeyen karbonhidrattır, nemlendirici ve stabilizatör olarak kullanılır.

Provitamin A = Beta Carotin
(ilgili bölüme bakınız).

Provitamin B5 = D-Pantenol
(ilgili bölüme bakınız).

Quaternium 24
Doğal selülözdan elde edilen bir maddedir. Sahip olduğu pozitif yükleme taşıyıcıları sayesinde saçların uçuşmasını azaltır. Ayıca diğer etki maddelerini saç ve saç diplerine çekme gücü olduğundan saçlara parlaklık ve sıklık verir.

Gül ağacı yağı = Oleum Aniba roseaodora
İltihap durdurucu ve renk verici.

Gül yağı = Oleum Rosa
Eterik yağ, harmonize  edici, şehvet artırıcı.

At kestanesi ekstresi = Extr. Semen hippocastani = Extr. Aesculus hippocastanum
Konstrüksiyon, ödem durdurucu, tonlayıcı.

Ada çayı ekstresi = Extr. Salvia officinalis
Sakinleştirici etki eder ve kan dolaşımını hızlandırır.

Shea yağı = Oleum Butyrospermi Parkii
Butyrospermum Parkii bitkisinin tohumundan elde edilen yağdır. Özellikle kuru ve güneş ışınlarından zarar görmüş ciltlerin bakımında iyi gelir. Cilt yumuşar, kan ve oksijen dolaşımı ayarlanır, UV- ışınlarına karşı bir koruma oluşmaya başlar.
Sandal ağacı = Oleum Santalum album
Eterik yağı, neşelendirici, bakım yapar, şehveti arttırır.

Karabiber = Oleum Piper nigrum
Eterik yağ, şehveti arttırır hafif uyarıcıdır.

Selen
Hayati önem taşıyan iz elementleridir (TAMAMLAYICI BESLENME de detaylı anlatılmıştır).

Susam yağı = Oleum Sesami indicae
Yüksek konsantrede doymamış yağ asitleri içeren susam bitkisinin tohumlarından elde edilen doğal yağdır, serbest radikallere etkendir.

Sorbitol
Suda çözünen Glucosit nemlendirici özelliğe sahiptir. Cilt ve mukoza tarafından mükemmel tolere edilir.
Squalan = Bakım özellikli yağ
Zeytin yağının sabunlanmayan (unverseifbar) bölümünden elde edilir.

İstearik asit = Stearinsäure
Yağ cisimleridir, ciltte ki yağda da bulunurlar.

Yağ = Speckstein
Magnezimsi yaldızlı, doğal mineral, pudralı temel, iyi tutunma ve kayganlık özelliğine sahiptir.

Çay ağacı yağı = Oleum Melaleuca alternifolia
Eterik yağ, antiseptiktir.

Thymianextrakt = Extr. Thymus vulgaris
Saç dökülmesine, kepeğe ve yağlı saçlara bitkisel etki maddesidir. Hayvansal kökenli Thymus ile karıştırılmamalıdır.

Titan dioksit
Doğal mineral, cildi korur ve iltihabı durdurur. Fondöten ve pudraya renk verir, mikro ince çekilmiş halinde UV-A ve UV-B ışınlarını reflekte eder ve emer.

Tocopheryl-Nicotinate = Vitamin-E-Nicotinat
Hafif kan dolaşımını artırıcı ve metabolizmayı artırıcı özelliğe sahiptir.

Triethyl Citrate = Zitronensäuretriethylester
Ter oluşturan bakterilerin yayılmasına karşı etkendir, çok iyi tolere edilir, bir çok meyvede bulunur.

Üre = Urea
Vücut özlerinden olan doğal maddelerdir, merhemlerdeki diğer maddelerin permeasyon edilmesini belirgin uyarır. Keratolistik niteliklidir, cildin nem oranını arttırır ve iltihap giderici etki eder.

Vitamin A-Palmitat = Retinyl Palmitate
Yaşlanan cilde ideal etki eder. UV- ışınlarından dolayı erken yaşlanan cildi yeniler ve epidermisi kalınlaştırır. Hatta tetkikler cildin kolajen oranını artırdığını kırışıklıklara karşı hafif etken olduğunu ve cildin elastikiyetini artırdığını göstermiştir.

Vitamin B3 = Tocopherylnicotinat
Cildin kan dolaşımını uyarır.

Vitamin C (Askorbin şeklinde) = Ascorbinsäure
Suda çözünen anti oksidan nitelikli vitamin. Hücrelere zarar veren serbest radikallere etkendir, doymamış yağ asitlerini oksitlenmeye karşı korur. Kolajen ve buna bağlı tüm bağ dokusunun oluşması ve Immun sisteminin fonksiyonluğu için kesinlikle olması gerekir. Vitamin E ile birlikte Nitrosaminlerin (TAMAMLAYICI BESLENME ' ye bak) oluşmasını önleyici etkiye sahiptir.

Vitamin E Doğal = D-alpha-Tocopherol
Hücre zarlarını oksitlenmeye ve serbest radikallere karşı korur. Kozmetikada etki maddesi olarak neredeyse sadece kuvvetli A-Vitamini-Acetat kullanılır. Cildin farklı tabakalarına yayılır, bu anlamda UV-B-ışınlarına karşı çekiciliği çok fazla yükselebilir. Anti oksidan etkenli D-alpha Tocopherol sürekli UV-B ışınları tarafından oldukça yükselebilen Vitamin-E-Acetat'ın istila ettiği öz enzimler tarafından serbest bırakılır. Konsantre ve uygulama sıklığına göre sadece E Vitamini sayesinde bile 2-4 arasında ışık koruma faktörü oluşturabilir. UV- ışınları tarafından zarar gören hücrelerin sayısı azalabilir. Ayrıca cilt yüzeyleri şekillerini düzeltir, boynuzsu tabakanın nem oranını yükseltir, iltihap durdurucu etki eder, yüzeysel yaralarda epitelleşmeyi ve ciltteki enzim aktivitesini hızlandırır. C Vitamini ile birlikte Nitrosamin oluşumunu önler. Bitkisel kökenli doğal E vitamini (D-alpha-Tocopherol), sentetik E Vitamini (D, L-alpha-Tocopherol) den çok daha fazla etkilidir!

Vitamin E sentetik = D,L-alpha-Tocopherol
Doğal Vitamin E'nin çok daha zayıflamış şekli ile etki eder.

Vitamin F = Essensiyel çoklu doymamış yağ asitleri
Vücut kendi üretemez bu sebepten dışarıdan takviye edilmelidir. Anti komedon, çatlamış pütürlü cilde etkendir.

Vitamin H = Biotin
Suda çözünen saç ve derinin normal fonksiyonu için gerekli madde, kelliğin oluşmasına ve erken beyazlamaya karşı kullanılır.

Çinko oksit
UV-absorbe edebilen, anti mikrobiyel ve iltihap durdurucu niteliklere sahip doğal mineraldir.

Çinko stearat
Pudramsı ana madde, pudraların kayganlığını ve ciltte tutumunu destekler, hafif antiseptiktir.

Ylang Ylang = Canaga odorata
Eterik yağı, kramp giderici, rahatlatıcı, dengeli halveti-ruh, şehvet arttırıcıdır.


 


Jojoba meyvesi